16 June, 2017
Cous-cous cu legume coapte
Comments : 1 Posted in : Salate on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 40 min
- Pentru : 6 persoane
O reteta cu specific oriental , sanatoasa si foarte rapida …Puteti servi ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura .
Cous – cous-ul este in un gris obtinut din grau , dar mai granulat . Reprezinta un aliment traditional folosit in tarile arabe din nordul Africii , dar este folosit cu succes si in tarile europene .
Va recomand cu drag aceasta reteta si sper ca va fi pe gustul multora dintre voi
Sa prezentam ingredientele :
Pentru cous cous:
- 240 g cous cous
- 400ml apa
- sare
- ulei de masline
- zeama unei lamai
Pentru legumele coapte :
- 1 zuchini
- 2 ardei diferite culori
- 200 g rosii cherry
- sare si piper
- 1 lingurita oregano uscat
- ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- cateva frunze menta proaspata
Vom incepe cu pregatirea legumelor , dupa ce le-am spalat taiem dovlecelul si ardei cuburi iar rosiile jumatati . Le asezam intr-o tava pentru cuptor si le asezonam cu sare si piper , le stopim cu ulei de masline si oregano uscat . Introducem tava la cuptor pentru 30 min . la 200 grade C in cuptorul preincalzit la functia ventilat + grill.
Intre timp pregatim cous cous-ul …il punem intr-un bol , adaugam putina sare si apa clocotita , apoi acoperim vasul si lasam 10 min.timp in care mai amestecam putin cu o furculita .
Cand legumele sunt coapte , intr-un castron incapator amestecam cous cous-ul si legumele , asezonam cu sare , ulei de masline , zeama unei lamai si verdeata tocata .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Cous-cous cu legume coapte
Delicioasa!