Home / Salate / Cous-cous cu legume coapte
16 June, 2017

Cous-cous cu legume coapte

Comments : 1 Posted in : Salate on by : Flory Kitchen

  •     Timp de preparare : 40 min
  •      Pentru : 6 persoane

O reteta cu specific oriental , sanatoasa si foarte rapida …Puteti servi ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura .

Cous – cous-ul este in un gris obtinut din grau , dar mai granulat . Reprezinta un aliment traditional  folosit in tarile arabe din nordul Africii , dar este folosit cu succes si in tarile europene .

Va recomand cu drag aceasta reteta si sper ca va fi pe gustul multora dintre voi

Sa prezentam ingredientele :

Pentru cous cous:

 

  • 240 g cous cous
  • 400ml apa
  • sare
  • ulei de masline
  • zeama unei lamai

Pentru legumele coapte :

  • 1 zuchini
  • 2 ardei diferite culori
  • 200 g rosii cherry
  • sare si piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva frunze menta proaspata

Vom incepe cu pregatirea legumelor , dupa ce le-am spalat taiem dovlecelul si ardei cuburi iar rosiile jumatati . Le asezam intr-o tava pentru cuptor si le asezonam cu sare si piper , le stopim cu ulei de masline si oregano uscat . Introducem tava la cuptor pentru 30 min . la 200 grade C in cuptorul preincalzit la functia ventilat + grill.

Intre timp pregatim cous cous-ul …il punem intr-un bol , adaugam putina sare si apa clocotita , apoi acoperim vasul si lasam 10 min.timp in care mai amestecam putin cu o furculita .

Cand legumele sunt  coapte , intr-un castron incapator amestecam cous cous-ul si legumele , asezonam cu sare , ulei de masline , zeama unei lamai si verdeata tocata .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Cous-cous cu legume coapte

  • cris
    June 18, 2017 at 8:05 am

    Delicioasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *