Home / Fripturi / Rata cu portocale
15 June, 2017

Rata cu portocale

Comments : 3 Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen

  •    Timp de preparare : 2 ore
  •    Pentru : 6 persoane

Desi poate suna cam tendentios ” Rata cu portocale“dar este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat…. pentru aceasta reteta eu am ales o garnitura de cartofi noi , pe care sper sa o incercati si voi

Sa prezentam ingredientele …

Pentru rata avem nevoie de :

  • o rata de 1.8 kg de preferat bio
  • o portocala
  • ulei
  • sare si piper
  • frunze salvie , cimbru si menta proaspete
  • amestec condiment pt. vanat
  • 150 ml vin alb sec

Pentru garnitura avem nevoie de :

  • 1.2 kg cartofi noi
  • sare si piper
  • cimbru si salvie
  • ulei de nuca sau obisnuit

Rata curatata , spalata si uscata cu prosop de hartie , o ungem cu ulei si o asezonam pe exterior si interior cu sare , piper si condimentul de vanat . Punem in interiorul ratei portocala taiata felii si verdeturile dupa care asezam rata in vasul uns ,adaugam 100 ml apa si vinul si introducem la cuptor . Pentru o mai buna gatire puteti acoperi cu folie de aluminiu vasul si descoperiti mai spre final cand este bine patrunsa pentru a se rumeni frumos .

Coacem aprox. 1h 30min in functie de cuptor la 200 grade C

Intre timp pregatim garnitura , spalam cartofii si ii taiem jumatati sau sferturi , ii asezam intr-o tava , ii ungem cu ulei si adaugam mirodeniile . Introducem tava la cuptor pentru 30 min.

Sper sa va placa si sa incercati si voi aceasta reteta!

Gatiti cu pasiune!

 

 

3s COMMENTS

3 thoughts on : Rata cu portocale

  • cris
    June 16, 2017 at 12:01 pm

    Savuroasa .Ca de fiecare dată ne surprinzi în mod plăcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *