Home / Articole / Hygge – Filozofia vieții
4 November, 2021

Hygge – Filozofia vieții

Posted in : Articole on by : Flory Kitchen Tags:

Hygge…din ce in ce mai actual acest termen,pe care cu siguranță l ați întâlnit sau poate chiar nu i ați dat atenție…

Am zis sa povestim puțin despre el…hygge (“hu-ghe”)acest cuvânt la origine danez, definește o întreagă filozofie ,poate cea mai importantă…și anume …filozofia vieții!  Puțin poate prea pompos , acest termen ascunde în el  un întreg univers !

Hygge caracterizează fericirea naturala , calmul și relaxarea . Acest cuvânt și a făcut apariția cu ușurință și în dicționarul nostru se pare…și astfel s-a născut un nou “trend”.

Desigur vă întrebați, ce înseamnă Hygge?!… înseamnă practica creării unui mediu plăcut și confortabil ce ne influențează starea de spirit! Pentru unii sunt confortabile culorile calde și estompate in timp ce pentru alții o baie Zen ,paturi pufoase, lumânări și un ceai cald reprezintă confortul suprem ! Pentru majoritatea însă,materiale naturale gen in sau lemnul oferă o nota de naturalețe deloc de neglijat …

Pentru fiecare din noi, hygge se manifesta diferit dar, are un numitor comun și anume…totul este natural și vine de la sine!  O pisica care toarce, o lumanare parfumata, o ciocolată caldă,o muzica relaxanta, o mâncare reconfortantă…toate astea exemplifică Hygge ! Starea Hygge, că de fapt asta și este…o stare, înseamnă să fi in armonie cu tine,sa decorezi în funcție de necesitățile tale și să descoperi ceea ce te face fericit! Nu trebuie sa copiezi trenduri,ci doar lasa te inspirat de ceea ce promovează ele și alege ce îți este ție compatibil !

Atunci vei fi in “Hygge”in mediul tău și azi și mâine…mereu !

Va îmbrățișez cu drag și bucurați-vă de ceea ce simțiți că va împlinește și vă oferă o stare de bine…! ieșiți din tipare, stereotipuri și fiți in armonie cu voi înșivă …pentru că asta ,e tot ce contează!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *