Home / Deserturi / Tort Ecler
15 April, 2021

Tort Ecler

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen Tags: , , , , , ,

Simplu….rapid…delicios !

Gustul acela fin și mătăsos al unui ecler ,îl regăsim în acest desert minunat , potrivit pentru orice moment !

Sper sa va placă și să încercați și varianta mea ! Dar , până una…alta…să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

Ingrediente aluat choux:

  • 240 g apă
  • 240 g lapte
  • 210 g unt
  • 15 g zahar
  • 300 g făină
  • 6 ouă
  • vanilie

Ingrediente cremă:

  • 750 g lapte
  • 75 g zahar I
  • 130 g gălbenuș
  •  100 g zahar II
  • 60 g amidon
  • vanilie
  • 2 Lg unt de migdale coapte (Papamigdal)
  • 1 Lg unt de arahide coapte

Pregătim mai întâi crema ….Într-o cratiță cu fund gros , adaugăm laptele , vanilia și prima cantitate de zahăr…aducem la punctul de fierbere . Între timp ,gălbenușul îl amestecă cu cea de a doua cantitate de zahăr și cu amidonul. Adăugăm apoi puțin câte puțin din amestecul de lapte , amestecând că să temperăm compoziția . Apoi turnam totul în cratiță și amestecăm in continuu până ce crema se îngroașă .

Nu rămâne decât să o lăsăm la răcit până pregătim blaturile .

Pentru aluatul choux , adăugăm într-o cratiță apa,laptele , untul și zahărul și fierbem . Când totul clocotește , oprim focul și adăugăm faina toată o dată amestecând bine până obținem un aluat consistent. Îl lăsăm să se răcorească și incorporam pe rand ouăle . Aluatul rezultat în punem într-un push cu dui stelat și turnam aluatul in forma unor discuri cu diametrul de 20 cm.

Coacem la 170 de grade timp de 30…40 min până sunt rumen-aurii . In timpul coacerii evitam deschiderea cuptorului !

Apoi în crema răcită ,incorporam cele două tipuri de unturi aromate și amestecăm energic . Punem crema in push cu același dui și turnam crema pe primul blat după care , venim cu următorul . Pudram cu zahar sau glazuram cu ciocolată !

Poftă bună și Gătiți cu pasiune!

Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *