Home / Deserturi / Tort “Coco”
15 April, 2021

Tort “Coco”

Posted in : Deserturi, Torturi on by : Flory Kitchen Tags: , , ,

❤️ Tortul naked….. Chiar și “dezbrăcat” de secrete, prin simplitatea lui oferă naturalețe și bun gust…. In acest tort până și simplitatea capătă un sens și asa….in simplitatea lui, chiar dacă…nu ați crede dar gustul reflectă eleganța, arome bogate și profunde…bine conturate. Și…. Cum ar spune Coco Chanel: “Stilul meu este simplitatea de lux”!

Zi minunată!!! ….dar nu înainte de a prezenta ingredientele și modul de preparare:

Pentru blat :

  • 6 ouă
  • 6 LG zahăr
  • 4 LG făină
  • 2 LG cacao
  • vanilie sau rom

Pentru ganache ul de ciocolată :

  • 400 g ciocolată cu caramel sau cu lapte
  • 400 ml frișcă lichidă

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • rom

Pentru blat , separam ouăle și mixam spumă albușul cu zaharul . Incorporam apoi gălbenușul cu vanilia , iar apoi faina împreună cu pudra de cacao . Aluatul îl coacem intr o formă cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt la 180 de grade până trece testul scobitorii. Îl lăsăm la răcit pe un grătar ,după care îl porționăm in 3 și îl însiropam usor.

Pentru a obține ganache ul de ciocolată , topim pe baie de aburi ciocolata împreună cu frisca lichidă și o dam la rece câteva ore sau mai bine peste noapte. Apoi nu rămâne decât să mixam bine și astfel obținem o cremă fină și aerată pe care o punem intr un push cu dui stelat . Dispunem crema pe prima foaie de blat sub forma unor moturi sau cum doriți voi . Venim cu al doilea blat și procedam la fel .

Putem decora cu fructe sau decorațiuni din zahăr !

Poftă bună și Gătiți cu pasiune!

Sper sa va fie de folos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *