15 April, 2021
Tort Ecler
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen Tags: choux, crema patiserie, ecler, Papamigdal, Tort, tort ecler, unt de migdale
Simplu….rapid…delicios !
Gustul acela fin și mătăsos al unui ecler ,îl regăsim în acest desert minunat , potrivit pentru orice moment !
Sper sa va placă și să încercați și varianta mea ! Dar , până una…alta…să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
Ingrediente aluat choux:
- 240 g apă
- 240 g lapte
- 210 g unt
- 15 g zahar
- 300 g făină
- 6 ouă
- vanilie
Ingrediente cremă:
- 750 g lapte
- 75 g zahar I
- 130 g gălbenuș
- 100 g zahar II
- 60 g amidon
- vanilie
- 2 Lg unt de migdale coapte (Papamigdal)
- 1 Lg unt de arahide coapte
Pregătim mai întâi crema ….Într-o cratiță cu fund gros , adaugăm laptele , vanilia și prima cantitate de zahăr…aducem la punctul de fierbere . Între timp ,gălbenușul îl amestecă cu cea de a doua cantitate de zahăr și cu amidonul. Adăugăm apoi puțin câte puțin din amestecul de lapte , amestecând că să temperăm compoziția . Apoi turnam totul în cratiță și amestecăm in continuu până ce crema se îngroașă .
Nu rămâne decât să o lăsăm la răcit până pregătim blaturile .
Pentru aluatul choux , adăugăm într-o cratiță apa,laptele , untul și zahărul și fierbem . Când totul clocotește , oprim focul și adăugăm faina toată o dată amestecând bine până obținem un aluat consistent. Îl lăsăm să se răcorească și incorporam pe rand ouăle . Aluatul rezultat în punem într-un push cu dui stelat și turnam aluatul in forma unor discuri cu diametrul de 20 cm.
Coacem la 170 de grade timp de 30…40 min până sunt rumen-aurii . In timpul coacerii evitam deschiderea cuptorului !
Apoi în crema răcită ,incorporam cele două tipuri de unturi aromate și amestecăm energic . Punem crema in push cu același dui și turnam crema pe primul blat după care , venim cu următorul . Pudram cu zahar sau glazuram cu ciocolată !
Poftă bună și Gătiți cu pasiune!
Pe curând!