Home / Aperitive / Biscuiți sărati cu alune de pădure și parmezan
25 January, 2021

Biscuiți sărati cu alune de pădure și parmezan

Posted in : Aperitive, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

 

Fragezi….. Foarte fragezi și delicioși, acești biscuiți! Se numără printre preferații mei și îmi doresc să-i încercați și voi! Ușor de pregătit, pot însoți cu succes o cafea sau un pahar cu vin alb!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 220 g făină albă
  • 90 g parmezan răzuit
  • 50 g migdale macinate
  • 1 ou
  • 125 g unt 82% grasime
  • 100 g alune de pădure
  • Un gălbenuș pt uns deasupra

Dacă aveți un robot de bucătărie, treaba merge repede și simplu…daca nu, pregătim aluatul manual!

În vasul robotului adaug migdalele și le mărunțesc grosier. Adaug apoi parmezanul răzuit și făina. Omogenizez ingredientele uscate, apoi adaug untul rece tăiat cubulețe și mixez cât sa obțin un aluat nisipos. E timpul sa adaugăm și oul întreg și mixam în continuare pana aluatul se adună. Îl infasuram în folie alimentară și îl dam la frigider minim 30 de minute. Apoi cu un sucitor întindem aluatul într-o foaie potrivit de groasă și decupam biscuiții cu forma dorită.

II așezăm în tava cu hârtie de copt, ii ungem cu ou bătut și așezăm în centru jumătăți de alune de pădure..

Coacem 15…20min la 180 – 200 de grade, pana sunt rumeni aurii! S-ar putea sa dureze  mai mult sau mai puțin în funcție de cuptor și de grosimea biscuiților!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *