Home / Mancaruri / Cuscus /Turkish cuscus – cea mai bună rețeta
26 January, 2021

Cuscus /Turkish cuscus – cea mai bună rețeta

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen Tags:

 

Cunoscut în întreaga lume, cuscus-ul este bogat în carbohidrați și sărac în colesterol. Îl întâlnim în mai multe granulații, de la cel fin pana la cel mai grosier si îl putem pregăti în diverse moduri…de la a-l adăuga în supe pentru a oferi consistența și pana la pilaf sau însoțind diverse legume.

Îmi place foarte mult cuscus-ul și îl găsesc garnitura perfectă pentru o friptură sau alături de o salată! Această rețeta o am de la o bună prietenă (turcoaica) și căreia veșnic ii voi mulțumi deoarece este absolut minunată!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 2 cup (măsuri) cuscus
  • 4 cup (masuri) apă
  • sare după gust
  • 50 g unt
  • 3 LG ulei de masline
  • Concentrat de pui-optional

Într – o cratiță încăpătoare adaugăm untul și uleiul și încălzim bine. Măsurăm cuscus ul și îl adaugăm în cratiță. Îl călim câteva minute și apoi adaugăm apa fierbinte și sarea. Amestecam, acoperim cratiță și lasă să fiarbă la foc mic8- 10 min maxim.

După, îndepărtăm capacul, amestecăm, trebuie sa avem foarte puțin lichid și acoperim cratiță cu prosop de hârtie(pentru a se absorbi toată umiditatea) , apoi punem capacul și lam asa min 30 de minute. Timp în care putem pregăti carnea sau legumele alături de care alegem sa îl servim.

După ce timpul a trecut, amestecam cu o lingura cuscus ul pentru a l afâna… Dacă folosim un cuscus de calitate, trebuie sa obtinem bob și bob. Îl așezăm pe un platou, decoram cu pătrunjel verde și cubulețe de unt!

Poftă bună și spor la gătit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *