Home / Mancaruri / Varză călită cu ciolan afumat
25 January, 2021

Varză călită cu ciolan afumat

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Un delicios preparat de iarnă!

Deși, pregătită în multe feluri va invit sa pregătim această rețeta, în stilul meu!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 1.5-2 kg varză acră
  • 500 g ciolan afumat
  • 200 g scărița de porc afumată
  • 1 lg cimbru
  • piper după gust
  • 3 foi de dafin
  • 1 lg boia dulce afumată
  • fulgi de chilli după gust
  • ulei pt calit

Tăiem varza mărunt și o scurgem de zeamă dacă este cazul. Într – o cratiță adaugăm ulei…cam 5-6 linguri în care rumeni ușor ciolanul tăiat fâșii și scărița. Le scoatem și adaugam varza pe care o călim câteva minute. Pe tot parcursul gatirii adaugăm câte puțină apa atât cât sa nu se lipească. Condimentam cu piper, cimbru, foi de dafin, boia și gătim cu capac, pentru a nu se evapora repede lichidul.

Când varza este aproape gata, adaugăm carnea, potrivim gustul dacă este necesar și mai gătim câteva minute cât sa se întrepătrunda aromele. Din acest moment, varza este gata….. Dar, eu prefer sa o mai dau la cuptor vreo 20 minute, pentru un gust mai aparte…. Transfer varza într-un vas de lut în care am pus puțin ulei și o așez bine, restul de scărița o așez deasupra împreună cu câteva crenguțe de cimbru proaspăt. Dau vasul la cuptorul încălzit la 200 grade și las pana se rumenește ușor deasupra. Acest lucru nu este obligatoriu, este doar o chestiune e de gust și las la alegerea voastră acest aspect legat de cuptor.

Puteți servi cu mămăliguță sau chiar alături de un piure de cartofi!

Va doresc pofta bună și nu uitați, gătiți cu pasiune!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *