Home / Deserturi / Prăjitură cu dovleac/ Pumpkin cake
17 September, 2020

Prăjitură cu dovleac/ Pumpkin cake

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

Este toamnă iar…! Timpul trece parca mult prea repede, aleargă peste anotimpuri și lasă în urmă roade bogate! Și….pentru ca timpul să nu fie singurul alergător 🙂…alerg și eu repede în bucătărie, aprind cuptorul și înșir pe masă aromele toamnei : ghimbir, scorțișoară, cardamon, nucșoară, pere, mere în panere și astfel totul pare sa funcționeze! În după amieze cu soare călduț și frunze ruginii, ma așez pe canapea cu o ciocolată sau un ceai aromat și o felie de prăjitură și..macar pentru o clipă cred că timpul stă în loc…!

Asa sunt după amiezele mele toamnă! Mereu toamna îmi stârnește nostalgii, combinații noi de arome ce stau la pândă, gata sa dea buzna în bucatarie.. Mereu vreau gusturi desăvârșite încununate de magia toamnei…. Asa și rețeta de azi… Simplă, savuroasă și atât de naturală…

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 180 g zahăr
  • 180 g unt moale
  • 2 ouă
  • 200 g piure de dovleac
  • vanilie
  • 220 g făină
  • 1 lg praf de copt
  • 1/2 lg bicarbonat de sodiu
  • 2 Lg merișoare uscate
  • 2 Lg de nuca mărunțită
  • 1blg semințe de dovleac
  • 1 lg mix de condimente (scorțișoară, nucșoară, cardamon, ghimbir și cuișoare)

Și daca ne-am pregătit deja ingredientele, putem sa ne apucam de treaba!

Mixam untul moale cu zahărul pana se deschide la culoare. Adaugăm apoi vanilia… Batem oula întregi cu un praf de sare și incorporam piureul de dovleac. Apoi adaugăm mixul de mirodenii, faina cernuta cu praful de copt și bicarbonatul și omogenizam bine totul. Adaugăm și merișoarele și turnam aluatul într-o tava cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra presară semințele de dovleac. Coacem la 180 de grade aproximativ 50 min pana trece testul scobitorii.

Servim prăjitura pudrata cu mix de condimente și presărată cu nuci sau, de ce nu…glazurata cu ciocolată!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *