Home / Supe/ciorbe / Ciorba de pleurotus
12 December, 2020

Ciorba de pleurotus

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

Simplu, rapid și gustos!

O rețetă ce nu are nevoie de nici o prezentare deoarece, este gustoasă și ne sofisticată! Deși sunt multe variante ale acestei ciorbițe, va recomand sa încercați și varianta mea!

Deci, să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 800 g ciuperci pleurotus
  • O ceapă
  • 3 morcovi
  • 2 tije țelină apio
  • 2 rădăcini patrunjel
  • 1 ardei roșu (kapia)
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură de pătrunjel
  • O lamaie
  • 1 Lg unt ghee sau unt obisnuit+ 2 Lg ulei
  • sare și piper după gust
  • 1,5 l supă de pui
  • 2 l apă

Adaugăm într – o oală untul și uleiul și lăsăm la încins. Tăiem mărunt legumele, mai putin morcovul pe care îl tăiem rondele și le călim cu putina sare până se înmoaie. Ciupercile le tăiem fâșii subțiri și le adaugăm peste zarzavaturi. Mai călim totul câteva minute după care adaugăm supa de pui sau legume și apa. Lasam totul sa fiarbă 30 min sau pana ce sunt bine fierte legumele.

Gălbenușurile le amestecam cu smântână, sare și piper și temperam amestecul cu supă după care adaugăm totul în oală. Asezonam cu patrunjel și zeama unei lămâi.

Desigur, putem lăsa ciorba și fără smântână…o putem acri cu borș și servi ca atare. Depinde de gust!

Poftă bună și nu uitați, gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *