Home / Mancaruri / Pui asiatic cu legume
3 April, 2020

Pui asiatic cu legume

Posted in : Mancaruri, Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen

Un preparat ce nu necesita mult timp de preparare, foarte aromat și savuros!

Simplu, rapid și hrănitor!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 700 g piept de pui dezosat
  • 5 ardei kapia
  • 2 zuchinni
  • 1 brocolli
  • 2 morcovi
  • 150 g teci de mazare mangetut
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 lg ghimbir răzuit
  • 100 ml sos de soia
  • 1 lg mix condimente pentru wok ( Fuchs)
  • fulgi de chilli-opțional

Intr-o tigaie încăpătoare sau wok, adaugăm ulei și câtăva fulgi de chilli. Adaugăm apoi pieptul de pui tăiat cubulețe, asezonam cu sare și piper și îl rumeni pe ambele părți. Îl scoatem într-un bol și continuam cu restul ingredientelor. Adaugăm în tigaie apoi usturoiul tăiat mărunt și ghimbirul răzuit, după care urmează ardeiul tăiat cuburi și morcovii rondele. Curățam ciupercile și le tăiem felii sau sferturi în funcție de mărime, dovleceii în cubulețe, iar brocolli în buchețele. Adaugăm și restul legumelor, condimentam cu micul pentru wok și sosul de soia. Spre final adaugăm pieptul de pui și mai gătim câteva minute sa se combine aromele.

Putem servi ca atare sau alături de o porție de orez….

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *