Home / Mancaruri / Sheperd’s pie/ Plăcinta ciobanului
20 March, 2020

Sheperd’s pie/ Plăcinta ciobanului

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Un preparat savuros, potrivit pentru o zi răcoroasă și destul de sățios! Prima dată am încercat această rețeta cu mult timp în urmă când era în mare vogă, iar de atunci am tot preparat-o de-alungul timpului deoarece îmi aduce amintiri plăcute despre începuturile mele în ale gătitului…. 🙂

Așa că…. Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

Pentru piure :

  • 8 cartofi mari
  • 50-100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g cedar razuit
  • 1 gălbenuș
  • sare și piper după gust

Pentru umplutură :

  • 1 kg carne tocată
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 tije apio
  • 2 Lg pasta tomata
  • 1 conservă mazăre
  • cimbru și rozmarin după gust
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Vom pune la fiert cartofii curățați și tăiați cubulețe în apă cu un praf de sare. Ii fierbem pana sunt bine pătrunși.

Între timp pregătim umplutura… Într-o tigaie încăpătoare călim în ulei de măsline ceapă tocata mărunt, morcovii tăiați cubi și țelină apio tăiată mărunt. Asezonam cu sare și gătim cât sa se înmoaie legumele, adaugăm apoi carnea tocată, mirodeniile și gătim câteva minute. Apoi adaugăm pasta tomata, mazărea și mai lăsăm câteva minute pana consideram ca totul este suficient gatit.

Într-un vas pentru cuptor adaugăm compoziția de carne și legume. Pasam cartofii ca pentru piure, adaugăm untul laptele și gălbenușul. Potrivim gustul și incorporam și cedarul răzuit. Piureul îl punem într-un posh și decoram plăcinta după preferință. Dam la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30-40 de min pana devine rumen- aurie.

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *