Home / Mancaruri / Sărmăluțe de curcan în foi de viță
15 December, 2019

Sărmăluțe de curcan în foi de viță

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Mmmm…. delicioase aceste sărmăluțe…!  Aromate și destul de light deoarece nu sunt grase și totuși destul de festive. Potrivite pentru masa de sărbători și nu numai!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • o ceapă
  • 1 ou
  • 2 Lg pasta tomata
  • 200 g orez
  • sare și piper după gust
  • 1 lg cimbru uscat
  • 1 lg oregano uscat
  • 1 LG boia dulce (opțional)
  • 60 frunze de viță

Suplimentar avem nevoie de:

  • O crenguța cimbru
  • 3 foi dafin
  • 2-3 LG ulei
  • 100 ml sos tomat sau 2 Lg bulion

Amestecam carnea tocată cu ceapa, oul, pasta tomata, orezul și condimentele. Asezonam gustul cu sare și piper.

Infasuram sărmăluțele și le așezăm într-o oala cu puțin ulei și câteva frunze de viță la bază. Deasupra adaugăm dafinul, crenguța de cimbru, bulionul și apa cât sa acoperim bine totul. Punem la fiert pana sărmăluțele sunt bine fierte.

Servim cu iaurt sau smântână…. sau după preferință!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *