Home / Aperitive / Terina de porc
26 November, 2019

Terina de porc

Posted in : Aperitive on by : Flory Kitchen

Un aperitiv extrem de gustos și elegant, mai ales în sezonul rece!

Putem sa o preparam cu orice tip de carne dorim, de pui, de curcan sau chiar de rață. Rafinată și gustoasă va dispărea rapid din orice farfurie!

Deci, sa prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 2 kg rasol de porc
  • 1 morcov
  • o ceapă
  • cimbru
  • boabe de piper și enibahar
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • 15 g gelatină
  • 2 Lg muștar cu boabe
  • frunze de țelină pt decor

Rasolul bine spălat îl pune la fiert într-o oală cu apa împreună cu mirodeniile, ceapa și morcovul. Lăsăm totul la furt timp de aproximativ 1 h pana carnea se desface ușor după os.

Tapetam cu folie alimentara o forma dreptunghiulara și așezăm pe fund frunze de țelină și o lingura din muștarul cu boabe. Desfacem sau tăiem în fâșii carnea pe care o așezăm în forma prestând ușor. Asezonam cu sare și piper dacă mai este necesar.

Zeama în care am fiert carnea o strecuram și dizolva în ea gelatina hidratata. Amestecam bine și turnam din amestec peste carne. Adaugăm și restul de muștar după preferință. Acoperim bine cu folie alimentara și dam la rece câteva ore sau peste noapte.

Servim terina tăiată felii cu pâine prăjită, însoțită de murături sau după preferință!

Poftă bună și…. Gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *