Home / Fripturi / Coquelet de Bretanie cu ciuperci marinate
13 August, 2017

Coquelet de Bretanie cu ciuperci marinate

Comments : 1 Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen

  •    Timp de preparare : 1 ora
  •    Pentru : 2 persoane

O reteta foarte draga mie , mai ales acesti puisori foarte fragezi si savurosi ….Ce este de fapt un coquelet ?! Coqueletul de Bretanie este un puisor crescut in fermele din Bretania -Franta , hranit cu cereale naturale in genere porumb , fara tratamente si hormoni , al carui gust este asemanator cu al  puiului de tara . La noi acesti puisori ii gasim doar in varianta congelata , dar va asigur ca merita incercati !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 2 puisori
  • 200 g ciuperci marinate ( la borcan )
  • 250 g rosii cherry diverse culori
  • 1/2 lamaie
  • 150 ml vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • salvie
  • cimbru

Spalam si uscam puisorii cu prosop de hartie si ii asezonam interior si exterior cu sare si piper , ii ungem cu ulei de masline  si ii asezam intr-un vas pentru cuptor . In interiorul fiecaruia adaugam cate o bucatica de lamaie  , iar in jurul lor adaugam ciupercile scurse , rosiile taiate jumatati sau sferturi in functie de marime , vinul alb si restul de condimente .

Dam vasul la cuptor pentru proximatiiv 40-50 min , pana ce puisorii sunt frumos rumeniti . Puteti acoperii vasul cu folie de aluminiu pentru a grabi prepararea , iar spre final indepartam folia ca puisorii sa se rumeneasca ….

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

 

1 COMMENT

One thought on : Coquelet de Bretanie cu ciuperci marinate

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:21 am

    Delicios!!!!

Leave a Reply to Cris Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *