Home / Paste / Lasagnia
13 August, 2017

Lasagnia

Comments : 1 Posted in : Paste on by : Flory Kitchen

  •      Timp de preparare : 1 h 15 min
  •      Pentru  : 6-8 persoane

Lasagnia este unul dintre cele mai cunoscute preparate italiene dupa pizza ….bineinteles… Foarte gustos si savuros , reteta de baza este cea cu sos bolognese , dar ea se prepara in multe alte variante ,cu legeme , spanac, ricotta, cu pui ,etc , pe care le vom incerca cu timpul in retetele viitoare .

Acum va propun varianta de baza ce cu sos bolognese si bechamel .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru sosul bolognese:

  • 1 kg  carne tocata porc sau amestec
  • 500 g foi de lasagnia proaspete
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • o tija telina apio
  • 2 conserve rosii cuburi
  • 250 g cascaval razuit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru

Pentru sosul bechamel :

  • 250 -300 ml lapte
  • 50 g faina
  • 50g unt
  • 1 lg. nucsoara

Vom incepe cu pregatirea sosului de carne… Vom taia ceapa , morcovul si telina . Intr-o tigaie adaugam ulei de masline  si calim legumele , dupa care adaugam carnea tocata si condimentam. Gatim cateva minute si adaugam si rosiile si mai lasam pe foc 5 min. Dam sosul deoparte si preparam bechamelul… Intr-o craticioara adaugam untul , faina si amestecam bine apoi turnam incet laptele , asezonam cu sare , piper si nucsoara si amestecam continuu pana capata consistenta dorita , mai adaugam lapte daca doriti sosul mai subtire..

Intr-o tava pentru cuptor adaugam ulei si suc de rosii si incepem sa asamblam lasagnia…asezam un strat de foi , urmat de sosul de carne , cascaval , apoi iar foi ,sos , cascaval…..si repetam operatiune pana terminam toate foile. Deasupra adaugam sosul bechamel si cascaval razuit si dam tava la cuptor pentru 30-40 min. pana se rumeneste .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Lasagnia

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:20 am

    Am învățat multe de când vizionez aceste rețete . Felicitările mele Flory tine-o tot așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *