Home / Fripturi / Saltimbocca
13 August, 2017

Saltimbocca

Comments : 1 Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen

  •       Timp de preparare : 40 min
  •        Pentru : 6 persoane

Este o reteta cu specific italian , foarte gustoasa si care nu necesita un proces laborios de preparare . In traducere saltimbocca inseamna ” sare in in gura “datorita gustului usor sarat pe care ni-l confera preparatul… De regula se preparara din carne de vitel , dar puteti folosi si carne de porc sau chiar pui .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 800 g carne porc ( snitel)
  • 16 felii salam crud uscat ( feliat ff subtire – Levant- agricola)
  • 16 frunze de salvie
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

Feliile de carne daca sunt prea mari le portionam in jumatate si le asezonam cu sare si piper . Pe fiecare bucata asezam una doua felii de salam si frunza de salvie si fixam totul cu o scobitoare .

Intr-o tigaie adaugam untul si puti ulei de masline si prajim feliile pe ambele parti , iar la final adaugam vinul alb si lasam sa se inabuseasca putin , dupa care putem servi !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Saltimbocca

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:22 am

    Numai când mă uit la preparat îmi dau seama că e gustos.Felicitati!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *