28 December, 2018
Tort – Fulg de nea
Posted in : Torturi on by : Flory Kitchen
De Crăciun…cum altfel decât în ton cu atmosfera în alb, rosu și verdele cetinei!
Așa că vă propun acest tort delicios și elegant cu jeleu de zmeură și coacăze roșii, cu mousse de ciocolată albă și blat de biscuit .
Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :
Pentru blat :
- 200 g biscuiți simpli
- 100 g unt
Pentru jeleu
- 400 g amestec fructe proaspete sau congelate
- 100 g zahăr
- 2 plicuri gelatină
Pentru mouss-ul de ciocolata
- 200 g ciocolata albă
- 120 ml frisca lichidă
- 160 ml frișcă
- 1 plic gelatină hidratat în 20 ml apa rece
Pentru decor folosim coacăze roșii, batoane de scorțișoară,fulgi din zahăr și crenguțe de brad sau rozmarin .
Folosim o forma de tort detașabilă de 18 cm diametru.
Începem cu pregătirea jeleului… Într-o cratita adaugam fructele și zahărul și fierbem la foc mic cam 25 min pana scade și capătă consistenta unui gem. Apoi adaugam gelatina hidratantă și amestecam. Amestecul îl turnam într-un castron căptușit cu folie alimentara și îl dam la congelator câteva ore sau peste noapte.
Pentru blat, mărunți biscuiții într-un robot de bucătărie peste care adaugam untul topit cât sa avem un aluat nisipos. Asezam totul în tava prestând ușor. Dam la frigider pana la etapa următoare.
Continuam cu mouss-ul de ciocolata… Mărunți ciocolata și o adaugam într-o cratita împreună cu cei 120 ml de frisca amestecând continuu pana se topește bine după care incorporam gelatină hidratata in 20 ml apa rece și omogenizam. Compoziția nu trebuie sa depășească 60 de grade pentru a nu anihila efectul gelatinei. Între timp mixam spuma cei 160 ml de frisca peste care adaugam ulterior ciocolata topita după ce s a răcorit..
E timpul sa asambla tortul…. Peste blatul de biscuiți adaugam în centru jeleu înghețat urmat de mouss-ul de ciocolata . Dam tortul la frigider câteva ore pana se întărește apoi putem decora după preferință …
Pofta bună și gătiți cu pasiune!
Enjoi!