Home / Fripturi / Piept de porc cu fenicul
6 January, 2019

Piept de porc cu fenicul

Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen

Fenicul ….când spun fenicul sau fenel  inevitabil simt gustul  dulce, ușor mentolat și fresh care mângâie în mod plăcut papilele gustative.. Dar …..sa trecem la rețeta noastră delicioasa pe care v-o propun !

O rețetă a celebrului Gordon Ramsey care am adaptat-o gustului meu!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 1,5 kg piept de porc dezozat
  • 1 bulb mare fenel
  • 350 …. 400 ml supa de pui sau legume
  • 300 ml vin alb demisec
  • cuișoare
  • 3 foi de dafin
  • 2 lg muștar cu boabe
  • sare și piper
  • ulei de măsline

Intr-o tava pentru cuptor adaugam ulei de măsline și feniculul pe care l-am feliat. Asezonam cu sare și piper, câteva cuișoare și foile de dafin.

Pieptul de porc îl ungem cu puțin ulei iar partea cu șorici o crestam astfel încât obtinem un glilaj..  Îl condimentam cu sare, piper și îl masam cu muștarul boabe după care îl asezam pe patul de fenicul. Adăugăm în tava deasemeni supa și vinul și dam tava la cuptorul preincalzit la 180- 200 de grade pentru 1h 30 min sau pana carnea este suficient gătită. Pe parcursul procesului de gătire putem adaugă supa sau vin dacă este necesar.

Poftă bună și gătiți cu pasiune !

Enjoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *