Home / Mancaruri / Ragout de vitel cu măsline
13 March, 2021

Ragout de vitel cu măsline

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen Tags:

Ador această rețetă de” Ragout de vițel” și de fiecare dată o pregătesc cu plăcere !

Ce este Ragout?…Poate v-ați întrebat deseori ce este și ce particularități are aceast fel de mâncare…

Ei bine, …in Italia termenul “ragut” definește un sos consistent cu carne tocată , des folosit la paste… dacă mergem în altă zonă geografică ,mai exact Franța…aici , “ragout”definește o mâncare cu sos , adică …o tocăniță !

Așa că , referitor la preparatul nostru de astazi , vă invităm să-mi fiți alături și să pregătim cel mai gustos Ragout de vițel !🙂

Să prezentăm ingredientele și desigur , modul de preparare :

  • 1 kg carne de vițel ( pulpă sau vrăbioară )
  • o ceapă
  • 2 LG pastă de tomate
  • 1 l supă de bază ( de vită sau de legume)
  • 200 ml vin alb demisec
  • 100 g măsline fără sâmburi verzi
  • 2 LG muguri de pin
  • 6…7 frunze salvie verde
  • sare și piper după gust
  • 50 g unt
  • 2…3 LG ulei

Mai întâi de toate…într-o tigaie rumenim puțin mugurii de pin pe care ii punem apoi într-un bol până la momentul folosirii lor.

Într-o cratiță, adăugăm uleiul și untul și lăsăm să se încingă…adăugăm apoi ceapa tăiată mărunt ,un praf de sare și călim câteva minute sa se înmoaie . Adăugăm apoi carnea tăiată în cubulețe de aproximativ 3 cm sau…după cum doriți ..Lăsăm să prindă culoare amestecând din când în când să nu se ardă .

După vreo 10 minute adăugăm pasta tomată , amestecam bine , asezonam cu sare și piper după gust și stingem totul cu vinul alb . Adăugăm apoi  supa și salvia tocată mărunt .

Acoperim cratița cu capac  și gătim până ce carnea este fragedă și bine făcută…Eu am ales sa pregătesc Ragout ul nostru la funcția slow cooker , cam 1,5 h… pentru că nu mă grăbesc și vreau ca mâncarea să fiarbă în voie …dar dacă sunteți pe fugă puteți găti la fel de bine tocănița și sub presiune….in acest caz nu aveți nevoie mai mult de 20 de minute…

După ce carnea este bine gătită și sosul a mai scăzut adăugăm măslinele și mugurii de pin .

Servim tocănița cu pâine proaspătă !

Poftă bună și Gătiți cu pasiune !

Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *