Home / Supe/ciorbe / Supa crema de ciuperci / Mushroom soup
17 May, 2020

Supa crema de ciuperci / Mushroom soup

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

Dintre toate supele creme pe care le pregatesc , aceasta este preferata mea ! Cremoasa , cu o textura minunata , intr-un cuvant….delicioasa !

Sper sa o indragiti si voi  si sa devina preferata voastra ! Deci , sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 1 kg ciuperci champignon (albe si brune am folosit eu)
  • 1-2 cartofi
  • o ceapa
  • 1 l supa de pui sau de legume
  • cimbru verde
  • 3 Lg ulei
  • 50 g unt
  • 2 Lg faina sau amidon
  • 200 ml smantana dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 catel de usturoi – optional
  • patrunjel verde

Intr-o cratita adaugam uleiul , untul si ceapa impreuna cu cimbrul proaspat si calim totul totul cateva minute . Dupa care adaugam cartoful feliat si supa de pui. Asezonam cu sare si piper si gatim acoperit 10-15 min.

Feliem ciupercile si le calim si pe ele intr-o tigaie cu unt si ulei . O parte din ele le punem intr-un bol pentru a le adauga la final in supa , dar voi procedati dupa plac…  Spre finalul prepararii , adaugam peste ciuperci faina si amestecam bine . Faina are rolul de a oferi cremozitate si consistenta supei .

Ciupercile astfel calilte , le adaugam in cratita peste restul ingredientelor si mai adaugam apa daca este necesar . Fierbem in continuare 15 min dupa care, blendam supa si potrivim gustul ! Adaugam si ciupercile oprite si desigur dupa ce am lasat cateva minute supa sa se racoreasca ,adaugam smantana amestecand bine totul .

Decoram supa cu feluite de ciuperci , ulei de masline si putin patrunjel !

Pofta buna si nu uitati ! …Gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *