17 May, 2020
Supa crema de ciuperci / Mushroom soup
Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen
Dintre toate supele creme pe care le pregatesc , aceasta este preferata mea ! Cremoasa , cu o textura minunata , intr-un cuvant….delicioasa !
Sper sa o indragiti si voi si sa devina preferata voastra ! Deci , sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 1 kg ciuperci champignon (albe si brune am folosit eu)
- 1-2 cartofi
- o ceapa
- 1 l supa de pui sau de legume
- cimbru verde
- 3 Lg ulei
- 50 g unt
- 2 Lg faina sau amidon
- 200 ml smantana dulce
- sare si piper dupa gust
- 1 catel de usturoi – optional
- patrunjel verde
Intr-o cratita adaugam uleiul , untul si ceapa impreuna cu cimbrul proaspat si calim totul totul cateva minute . Dupa care adaugam cartoful feliat si supa de pui. Asezonam cu sare si piper si gatim acoperit 10-15 min.
Feliem ciupercile si le calim si pe ele intr-o tigaie cu unt si ulei . O parte din ele le punem intr-un bol pentru a le adauga la final in supa , dar voi procedati dupa plac… Spre finalul prepararii , adaugam peste ciuperci faina si amestecam bine . Faina are rolul de a oferi cremozitate si consistenta supei .
Ciupercile astfel calilte , le adaugam in cratita peste restul ingredientelor si mai adaugam apa daca este necesar . Fierbem in continuare 15 min dupa care, blendam supa si potrivim gustul ! Adaugam si ciupercile oprite si desigur dupa ce am lasat cateva minute supa sa se racoreasca ,adaugam smantana amestecand bine totul .
Decoram supa cu feluite de ciuperci , ulei de masline si putin patrunjel !
Pofta buna si nu uitati ! …Gatiti cu pasiune !