Home / Deserturi / Paris – Brest
16 April, 2020

Paris – Brest

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

Paris – Brest….. Un desert plin de savoare! Simți gustul Franței în fiecare imbucatura…. Desertul a fost creat în 1891, inspirat fiind de un eveniment sportiv, o cursa de ciclism ce avea loc între Paris și Brest. Un cofetar, ce își avea prăvălia într-una dintre suburbii, inspirat de acest eveniment, a creat acest desert sub forma unei roti de bicicletă….desert ce o data cu trecerea timpului a devenit  mult mai celebru decât însăși evenimentul în sine!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

Crema de pralina

  • 100 g alune de padure
  • 100 g migdale
  • 150 g zahăr
  • 2 Lg apa

Aluat choux

  • 165 g lapte
  • 165 g apă
  • 145 g unt
  • 15 g zahar
  • 210 g făină
  • 210 g ouă ( 5 oua)
  • sare

Crema de patiserie

  • 800 g lapte
  • 80 g zahăr
  • 140 g gălbenuș
  • 80 g zahar
  • vanilie
  • 65 g amidon
  • 100 g unt moale

Pentru cremă de pralina, adaugăm migdalele și alunele într-o tava și le rumenim ușor în cuptor. Topim zaharul împreună cu apa pana avem un caramel în care adaugăm alunele și migdalele. Amestecam bine și răsturnam compoziția pe hârtie de copt sau covoraș de silicon. Îl lăsăm la răcit până devine tare. Rupem apoi în bucăți și le mixam într-un robot de bucătărie pana optinem o pastă.

Este timpul sa pregătim aluatul…. Într gun vas adaugăm apa, laptele, zaharul, untul și sarea. Aducem la punctul de fierbere și adaugăm faina toată o dată. Amestec pana obținem un aluat consistent pe care îl lăsăm la răcit, apoi îl mixam adăugând pe rand ouăle. Punem aluatul în posh cu dui simplu și turnam în forma de cerc pe hârtie de copt, formând astfel doua cercuri baza și un cerc în mijlocul celor două. Ungem totul cu ou bătut și presa ram fulgi de migdale. Coacem la cuptorul preîncălzit la 200 de grade cam 30 de minute.

Pentru crema de patiserie, adaugăm laptele, vanilia și zaharul într – o cratiță și încălzim. Gălbenușurile le batem cu zahărul, după care incorporam amidonul. Turnam apoi în lapte și amestecam continuu pana crema se îngroașă și are consistența dorită. O lăsăm la răcit, apoi o mixam împreună cu untul moale și pasta de pralina. Punem crema în posh cu dui stelat și umplem Paris-Brest  ul după ce l – am secționat în jumătate pe orizontală. Putem pudra cu zahar după preferință!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *