6 March, 2020
Plăcintă fragedă cu somon
Posted in : Aperitive, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
Delicioasă, fragedă și aromată, plăcinta cu somon poate o gustare pe cinste! Ușor de pregătit este un deliciu și va recomand sa o încercați cu prima ocazie!
Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :
- 2 x 300 g aluat foietaj
- 450 g somon
- 2 Lg capere
- 200 g ciuperci marinate (la borcan)
- 1 lămâie
- sare și piper după gust
- patrunjel
- 1 ou pt. uns
- 100 g cașcaval
Tăiem somonul în cubulețe și îl marinam împreună cu sucul de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și pătrunjel.
Într-o tava de cuptor intindem o foaie de aluat pe care așezăm somonul, adaugăm apoi ciupercile și caperele. Asezonam după gust și presaram cașcaval ras. Așezăm următoarea foaie de aluat și sigilam marginile. Facem mici crestături și ungem plăcinta cu ou bătut. Eventual mai presaram puțin cașcaval deasupra. Coacem circa 30 de min la 180 de grade!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!