Home / Aperitive / Plăcintă fragedă cu somon
6 March, 2020

Plăcintă fragedă cu somon

Posted in : Aperitive, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

Delicioasă, fragedă și aromată, plăcinta cu somon poate  o gustare pe cinste! Ușor de pregătit este un deliciu și  va recomand sa o încercați cu prima ocazie!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 2 x 300 g aluat foietaj
  • 450 g somon
  • 2 Lg capere
  • 200 g ciuperci marinate (la borcan)
  • 1 lămâie
  • sare și piper după gust
  • patrunjel
  • 1 ou pt. uns
  • 100 g cașcaval

Tăiem somonul în cubulețe și îl marinam împreună cu sucul de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și pătrunjel.

Într-o tava de cuptor intindem o foaie de aluat pe care așezăm somonul, adaugăm apoi ciupercile și caperele. Asezonam după gust și presaram cașcaval ras. Așezăm următoarea foaie de aluat și sigilam marginile. Facem mici crestături și ungem plăcinta cu ou bătut. Eventual mai presaram puțin cașcaval deasupra. Coacem circa 30 de min la 180 de grade!

 

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *