Home / Fripturi / Curcan cu castane
28 December, 2019

Curcan cu castane

Posted in : Fripturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen

Fie ea de pui, porc sau vită, friptura este nelipsita de pe masa de sărbătoare!

De această dată…curcanul este vedeta mesei mele! Pregătit ca atare, cu unt și mirodenii…”păsăroiul” este un deliciu fraged și aromat! Iar dacă mai este însoțit de niște castane…roade untoase, cu aroma pământului…avem fără mare efort o friptură impresionantă!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 1 curcan (4 kg a avut al meu)
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 2 tije țelină apio
  • 200 g castane (de la borcan)
  • cimbru, rozmarin și salvie
  • 100 g fâșii bacon
  • 1 lămâie

Asezonam curcanul cu sare și piper. Untul moale îl amestecam cu cimbru proaspăt și salvie. Dezlipim piele curcanului de pe piept și introducem unt aromat sub piele pentru a avea un curcan fraged. Și desigur pentru mai multa aroma…frunze de salvie. În cavitatea curcanul presarăm sare și piper și introducem ierburi aromate și o lămâie tăiată jumătate. Adaugăm peste curcan mix de condiment după preferință și ungem cu untul rămas.

Așezăm curcanul într-o tava pentru cuptor în care am adăugat ulei de măsline și tijele de țelină. Adaugăm 100 ml apa, supa sau vin alb…ce aveți la îndemână. În prima faza acoperim curcanul cu folie de aluminiu pentru 30 de minute de stat la cuptorul încălzit la 200 grade celsius. Îndepărtăm apoi folia, ungem curcanul cu zeama din tava și continuam gătirea. Când este aproape gata făcut, scoatem curcanul din cuptor și ii acoperim pieptul cu fâșii de bacon,dupa care îl mai dam la cuptor încă 15 min. Decoram curcanul cu ierburi aromate după preferință și așezăm în jurul lui castanele minunate. Stropim totul cu sosul rezultat în urma gătirii pe care îl strecuram în prealabil.

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *