Home / Retete de craciun / Tort duo-cholatte cu mandarine/ Mandarin cake
23 December, 2019

Tort duo-cholatte cu mandarine/ Mandarin cake

Posted in : Retete de craciun, Torturi on by : Flory Kitchen

Nu v-ați hotărât ce desert sa pregătiți de sărbători!!?  Acest tort elegant, fabulos și extrem de delicios este soluția ideală!

Cu un astfel de tort, desertul de pe masa de Crăciun este de poveste!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

Pentru blat:

  • 250 g biscuiți integrali
  • 100 g unt

Pentru mouss-ul de ciocolată albă :

  • 300 g ciocolata albă
  • 180 ml frisca lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 20 ml apa rece
  • 240 ml frisca lichidă

Pentru jeleul de mandarine :

  • 300 ml suc de mandarine
  • 1 1/2 plic gelatină
  • 1 lingura zahăr – optional

Pentru mouss-ul de ciocolată cu lapte:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 70 ml frisca lichidă
  • 1 plic gelatina
  • 20 ml apa rece
  • 100 ml frișcă lichidă

Pentru glazura și decor:

  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt
  • 70 ml frișcă
  • alune în coajă, steluțe anason, o mandarină, câteva, crenguțe brad, turta dulce… Ce anume preferați

Vom folosi o forma detașabilă cu diametrul de 21 – 22 cm.

Pentru blat mărunțim biscuiții într-un robot de bucătărie. Adaugăm apoi untul topit și amestecam cât sa avem un aluat nisipos.

Compoziția rezultată o presa în tavă asa cât sa obținem o baza. Dam la rece cât timp ne ocupam de mouss…

Ciocolata alba mărunțită o adaugăm într-o cratiță împreună cu    frisca lichidă și topim la foc mic. Restul de frisca o mixam. Când este topita ciocolată adaugăm gelatina hidratata și amestecam sa se dizolve. După răcorire incorporam ciocola în frișca bătută și turnam amestecul peste crustă de biscuiți. Dam la rece pana se întărește.

Pregătim jeleul… Adaugăm într-o cratiță sucul de mandarine și îl încălzim. Adaugăm apoi gelatină hidratata și amestecam. Turnam jeleul peste statul de ciocolată albă și dam iarăși la rece.

Pentru mouss-ul de ciocolată cu lapte, topim ciocolata cu lapte mărunțită împreună cu    frișcă lichidă la foc mic. Restul de    frisca o mixam. În ciocolata topită incorporam gelatină hidratata și amestecam totul cu frisca bătută. Turnam compoziția peste jeleu și dam iar….la rece câteva ore.

Când tortul nostru este perfect răcit, preparam glazura de ciocolată cu lapte sau amăruie, adăugând ciocolată, untul și frisca într-un vas și topim totul la foc mic. Tempera amestecul și glazura tortul.

Decoram după preferință sau în funcție de tematica aleasă!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Sărbători fericite!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *