Home / Supe/ciorbe / Supa de pui cu găluște
3 April, 2019

Supa de pui cu găluște

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

Dragii mei, supa cu găluște se numara printre preferatele mele și o pregătesc de fiecare data cu drag din ingrediente sănătoase!  Și ..cum nu putem avea o supa adevărată, cu gust desăvârșit decât gătind-o cu o pasăre de  curte, nu ne rămâne decât să ne apucam de treabă ! 🙂

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

Pentru supă :

  • 1 kg pui sau găină
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • o rădăcină pătrunjel sau /și pastarnac
  • un ardei
  • o tija apio
  • 1/4 rădăcină țelină
  • 2 Lg roșii cuburi (opțional)
  • sare și piper
  • patrunjel verde

Pentru găluște :

  • 3 oua (bio)
  • 150 g griș
  • 50 g unt topit
  • sare
  • 1/8 lg praf de copt (opțional)
  • o lg pătrunjel verde tocat

Începem cu supa… Spălăm și porționam carnea și o punem la fiert în suficienta apa. După ce spuma lăsăm sa fiarbă pana ce este bine fiartă.. Scoatem carnea din supa și o lăsăm deoparte și adaugam zarzavaturile pe care le-am tăiat după preferință. Asezonat cu sare după gust. În timp ce fierb zarzavaturile, pregatim găluștele…

Intr-un bol adaugam ouăle, untul topit și răcit un pic, un praf de sare..amestecam bine și adaugam grisul omogenizand bine compoziția. Apoi adaugam și pătrunjelul tocat mărunt (dacă dorim) și compoziția de găluște este gata!

Cu o lingură adaugam în supa pe rand găluștele și lăsăm sa fiarbă cam 15 min.pana ce găluștele se umfla și devin pufoase. Asezonat cu sare și piper după gust, adaugam roșiile cuburi și pătrunjelul și desigur carnea fiarta după preferinta!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *