Home / Aperitive / Pastă de măsline – Tapenade
31 March, 2019

Pastă de măsline – Tapenade

Posted in : Aperitive on by : Flory Kitchen

Tapenade sau pasta de măsline cum o cunoaștem noi…. este un preparat franțuzesc ce reprezintă o gustare excelentă, cu gust delicios tocmai bun de servit pe pâine prăjită alături de un pahar de vin tipic franțuzesc !

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 160 g măsline verzi ( fără sâmburi )
  • 40 g măsline kalamata ( fără sâmburi )
  • 2-3 fileuri anschoi ( eu am folosit sardine marinate în suc de lămâie )
  • 2 Lg. capere
  • piper
  • 3-4 Lg. ulei de măsline

Nimic mai simplu🙂…adaugam măslinele și restul ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixam pana obținem o pastă. Asezonat gustul cu puțin piper și sare doar dacă e necesar deoarece atât măslinele, caperele și pestele sunt oarecum sărate..

Servim după preferință cu pâine prăjită!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *