31 March, 2019
Pastă de măsline – Tapenade

Tapenade sau pasta de măsline cum o cunoaștem noi…. este un preparat franțuzesc ce reprezintă o gustare excelentă, cu gust delicios tocmai bun de servit pe pâine prăjită alături de un pahar de vin tipic franțuzesc !
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 160 g măsline verzi ( fără sâmburi )
- 40 g măsline kalamata ( fără sâmburi )
- 2-3 fileuri anschoi ( eu am folosit sardine marinate în suc de lămâie )
- 2 Lg. capere
- piper
- 3-4 Lg. ulei de măsline
Nimic mai simplu🙂…adaugam măslinele și restul ingredientelor într-un robot de bucătărie și mixam pana obținem o pastă. Asezonat gustul cu puțin piper și sare doar dacă e necesar deoarece atât măslinele, caperele și pestele sunt oarecum sărate..
Servim după preferință cu pâine prăjită!
Poftă bună și gătiți cu pasiune!