8 January, 2019
Cheeseburgeri
Posted in : Aperitive on by : Flory Kitchen
O rețetă delicioasă și preferată de mulți dintre noi dar, mult mai sanatoasă gătită acasă!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 1 kg carne tocată de vită sau amestec
- 2 roșii feliate
- 2-3 castraveți murați feliați
- 6 felii cașcaval
- 6 chifle
- 2 lg maioneză
- 2 lg ketchup
- 1-2 lg mustar
- frunze de salata verde
- 1/4 salată iceberg
- sare
- piper
- ierburi aromate pt.carne
- ulei
Asezonam carnea cu sare piper și ierburi și omogenizam. Împărțim în 6 părți egale din care modelam bile . Ungem cu ulei presa pentru burgeri, asezam bila de carne și presam. Punem burgerii pe un platou și ii dam la rece .
Tăiem chiflele pe jumatate, le ungem cu ulei și le rumeni pe grill ul încins. Apoi preparam pe grill și burgerii.
E momentul asamblării !
Ungem cu ketchup și maioneză baza chiflei,adaugam frunză de salata verde urmata de burger, roșii, cașcaval, castraveți și salata iceberg . Capacul chiflei îl ungem cu muștar și îl asezam fixând cheeseburger-ul cu o scobitoare din bambus…optional
Continuam la fel și cu ceilalți … Servim alături de cartofi prăjiți sau cartofi wedges.
Poftă bună și gătiți cu pasiune !
Enjoi!