Home / Deserturi / Tartă cu dovleac/Halloween pie
26 October, 2018

Tartă cu dovleac/Halloween pie

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen Tags: ,

O tartă delicioasa cu tematica de Halloween!

Fragedă și aromată tocmai bună de savurat cu prietenii!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 300 g făină
  • 150 g unt rece
  • 2-3lg apa rece
  • putina sare
  • 3 mere
  • 500 g dovleac
  • 100 g zahar auriu sau brun
  • scorțișoară
  • nucșoară
  • ghimbir
  • vanilie
  • 150 ml suc de merișoare sau rodie

Pregatim întâi crusta de aluat… In vasul robotului adaugam faina, sarea și untul tăiat cubulețe. Mixam pana avem un aluat nisipos apoi adaugam apa și continuam pana aluatul se aduna sub forma unei bile. Îl învelim în folie alimentara și îl dam la rece 30 min.

Între timp pregatim merele, pe care le tăiem cubulețe și procedam la fel cu dovleacul.

Intr-o tigaie adaugam puțin unt și zahărul. Lasăm se se topească și adaugam merele  dovleacul și condimentele. Le gatim 5 min apoi adaugam și sucul de merișoare și mai lăsăm totul pana ce lichidul scade iar ingredientele sunt aproape gata.

Aluatul îl împărțim în jumătate și întindem doua foi, una care este baza tartei și una cu care este fata tartei. Asezam una din foi în tava și dam la cuptor 10min. După care adaugam umplutura și vanilia. Deasupra venim cu foia cealaltă căreia ii decupam ochi și gură. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox. 30 min.

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Happy Halloween !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *