12 January, 2018
Cornulete cu nuca si rahat
Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
O reteta simpla si bine cunoscută ,foarte usor de preparat si cu gust de copilărie. Cu acesta reteta veți obține niște cornulete fragede si aromate care se vor topi in gura!
Să prezentam ingredientele si modul de preparare:
- o cană ulei
- o cană bere
- 20 g drojdie
- 2 plicuri zahar vanilat
- făină cat cuprinde
- 250 g rahat
- miez de nuca
Într un bol adaugam uleiul,berea ,zaharul vanilat si drojdia sfaramitata. Amestecam totul si adaugam faina atat cat sa obtinem un aluat elastic,suficient de consistent si bun de intins. Formam bile din aluat si intindem cu sicitorul o foaie rotunda pe care o portionam in triunghiuri . In fiecare triunghi asezam o bucatica de rahat si rulam cornuletul.
Coacem la cuptorul preincalzit timp de aprox.10 min.
Pofta buna si gatiti cu pasiune!