Home / Aperitive / Paine aperitiv cu branzeturi si ierburi aromatice
7 January, 2018

Paine aperitiv cu branzeturi si ierburi aromatice

Posted in : Aperitive, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

Este o rețetă foarte usoara, deosebit de gustoasă și nu in ultimul rand aspectuoasa! 

Sa prezentăm ingredientele si modul de preparare:

  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 150 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • ulei de măsline
  • sare
  • o lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 50 g unt moale
  • 100 g ementaller razuit
  • 50 g parmezan razuit
  • mix de seminte-optional

Intr-un bol adaugam ulei , apa , laptele caldut in care am dizolvat drojdia cu o lingurita de zahăr si oul intreg . Peste faina adaugam si sarea si punem faina in bol peste restul ingredientelor. Framantam aluatul si il lasam la dospit intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie alimentară .

Dupa ce aluatul a dospit , il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa , ungem cu unt moale si presaram oregano,cimbrul si branzeturile razuite . Rulam aluatul sub forma unui sul si il portionam in 8 bucati. In forma de copt unsa cu unt , presaram putin parmezan si asezam rulourile de aluat. Lasam la dospit aproximativ 30 min. Apoi ungem cu unt topit si presaram deasupra mix de semințe .

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox.40 min.

Avem o paine savuroasa si extrem de apetisanta !

Pofta buna si gatiti cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *