Home / Fripturi / Pastrama de oaie cu mămăligă
12 January, 2018

Pastrama de oaie cu mămăligă

Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen

Foarte gustoasă și apetisanta,prastrama de oaie reprezinta un fel de mancare potrivit pentru prânz sau cina . Desi noi romanii nu avem tradiție pentru carnea de oaie in general,ea este totuși o carne foarte gustoasă si are anumite calități pe care nici o alta carne nu le deține. Pentru cunoscatori si nu numai reprezintă o delicatese!

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare:

  • 1 kg pastramă oaie
  • 250 ml vin roșu demisec

Iar pentru mamaliga avem nevoie de :

  • 800 ml apă
  • sare
  • 2 căni mălai aproximativ

Pentru inceput taiem carnea in fasii subtiri si într o tigaie cu putin ulei o adaugam pentru a o gati înăbușit . Dupa ce prinde culoare  , putem adauga apa din cand in cand pana consideram ca este bine pătrunsă. Spre finalul prepararii adaugam vinul rosu si mai gatim 10 min.

Intre timp pregatim mămăliga…..intr o cratita adaugam apa ,sarea si lasam sa fiarba. Cand apa fierbe ,adaugam malaiul amestecand cu un tel . Lăsăm mămăliga sa fiarba.

Servim pastrama noastra delicioasa alaturi de mamaliga calda!

Poftă bună si gatiti cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *