Home / Deserturi / Tort Rayada
1 January, 2018

Tort Rayada

Posted in : Deserturi, Torturi on by : Flory Kitchen

Este un tort foarte delicios si aspectuos , vi-l recomand cu drag si sunt sigura ca o sa va placa . Chiar daca necesita ceva timp prepararea lui , va asigur ca merita sa il incercati !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • forma copt 20 cm diametru

Blat de cacao :

  • 3 oua intregi pe care le separam
  • 3 Lg zahar
  • 3 Lg ulei
  • 2 Lg faina
  • 2 Lg cacao

Acest blat il portionam pe 1/2 …o parte fiind baza tortului , iar cealalta parte fiind capacul .

Blatul rulat:

Pentru blatul rulat vom coace 2 foi de aluat , fiecare foaie fiind realizata din urmatoarele ingrediente :

  • 3 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 3 Lg ulei
  • 3 Lg zahar
  • 3 Lg faina

Daca doriti o foaie mai groasa folositi 4 oua, 4 lg….etc Iar in functie de cat de mare doriti sa fie tortul aveti nevoie de 3 , 4 ,5 foi .Adaptati dupa cerinta …

Crema ganache de ciocolata cu lapte :

  • 350 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte sau amaruie

Pentru sirop :

  • 150 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de rom

Pentru glazura :

  • 70 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 30-40 ml frisca lichida

Vom incepe cu crema de ciocolata deoarece trebuie sa stea la frigider 2-3 ore . Intr-o craticioara adaugam frisca lichida si ciocolata maruntita si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste bine ciocolata . Apoi dam la rece si ne ocupam de blaturi..

Pentru blatul rulat , batem albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si faina cernuta si incorporam . Aluatul astfel obtinut in intndem intr-o tava cu hartie de copt  si coacem 8-10 min.

Dupa ce s-a copt cu un prosop de bucatarie rulam foaia si o lasam asa …la fel procedam si cu cealalta foie de aluat .

Pentru blatul de cacao , mixam alburile cu zahar , adaugam galbenusurile , uleiul si faina amestecata cu cacao. Coacem intr-o forma rotunda cu 20 cm diametru . Apoi sectionam pe jumatate blatul si il insiropam potrivit cu un sirop de  apa , zahar si esenta de rom .Siropul trebuie sa fie caldut spre rece , iar blatul obligatotiu rece !

Dupa ce s-a racit suficient crema de ciocolata , o mixam si obtinem o crema fina si aerata .

Fiecare foaie rulata , o desfacem si o potionam in 5 fasii de dimensiuni egale si intindem un strat de crema . Prima fasie o rulam si o asezam in centrul foii de blat de cacao . Apoi roata lui venim cu celelalte fasii ..ca o spirala pana termin toate fasiile . Deasupra intindem un strat de crema si venim cu celalalt blat de cacao .

Imbracam tortul cu crema ramasa si decoram dupa preferinta .

Pentru glazura , topim la foc mic ciocolata , untul si frisca lichida , lasam putin sa se racoreasca si turnam glazura peste tortul rece .

 

Degustare placuta si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *