7 January, 2018
Paine aperitiv cu branzeturi si ierburi aromatice
Posted in : Aperitive, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
Este o rețetă foarte usoara, deosebit de gustoasă și nu in ultimul rand aspectuoasa!
Sa prezentăm ingredientele si modul de preparare:
- 500 g făină
- 1 ou
- 150 ml apă
- 100 ml lapte
- 25 g drojdie
- ulei de măsline
- sare
- o lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 50 g unt moale
- 100 g ementaller razuit
- 50 g parmezan razuit
- mix de seminte-optional
Intr-un bol adaugam ulei , apa , laptele caldut in care am dizolvat drojdia cu o lingurita de zahăr si oul intreg . Peste faina adaugam si sarea si punem faina in bol peste restul ingredientelor. Framantam aluatul si il lasam la dospit intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie alimentară .
Dupa ce aluatul a dospit , il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa , ungem cu unt moale si presaram oregano,cimbrul si branzeturile razuite . Rulam aluatul sub forma unui sul si il portionam in 8 bucati. In forma de copt unsa cu unt , presaram putin parmezan si asezam rulourile de aluat. Lasam la dospit aproximativ 30 min. Apoi ungem cu unt topit si presaram deasupra mix de semințe .
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox.40 min.
Avem o paine savuroasa si extrem de apetisanta !
Pofta buna si gatiti cu pasiune!