Home / Supe/ciorbe / Ciorbă de perisoare
9 October, 2017

Ciorbă de perisoare

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

  •     Timp de preparare : 1 h
  •      Pentru : 10 pers.

Este o reteta usoara si foarte gustoasa si destul de des intalnita la masa multora dintre noi .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru perisoare :

  • 1 kg carne tocata
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel tocat

Pentru ciorba:

  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o ceapa
  • o tija telina apio
  • o radacina mica de telina
  • 2 ardei grasi
  • 200 g rosii cuburi
  • 100 g orez
  • 500 ml bors
  • verdeata- leustean , patrunjel ,telina frunze….
  • ulei
  • sare si piper

Vom pregati o oala in care vom gati ciorbita. Adaugam in ea putin ulei si o lasam deoparte . Acum ne vom ocupa de pregatirea zarzavatului , vom taia ceapa , ardeii ,telina si morcovii si le adaugam in oala , punem putina sare si vom cali legumele cateva minute pana se inmoaie. Apoi adaugam apa sau supa si fierbem cca.15 min.

Intre timp ne ocupam de perisoare…Amestecam carnea tocata cu oul si asezonam cu sare si piper. Daca doriti puteti adauga si niste patrunjel tocat fin in compozitie si forman perisorele pe care le asezam pe o planseta pana la momentul adaugarii lor in oala .

Cand este fiert zarzavatul , adaugam orezul si rosiile si mai lasam sa fiarba 5 min. dupa care putem pune perisoarele , verdeata taiata fin si la final borsul . Potrivim gustul daca este necesar si mai lasam max 8 min. pana cand perisoarele sunt suficient gatite .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *