12 September, 2017
Paine cu seminte
Comments : 1 Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare: 2 h
Painea facuta in casa este incomparabila….necesita putin efort , dar merita osteneala !
Pufoasa si minunata , painea pe care o facem acasa este net superioara oricarei paini din comert nu doar pentru ca este mult mai sanatoasa dar si mireasma imbietoare pe care o raspandeste atunci cand e scoasa din cuptor !
Va recomand si chiar va incurajez sa faceti paine in casa in mod traditional sau daca aveti o masina de paine cu atat mai mult…deoarece rezultatul este minunat ! Putem crea combinatii de faina si mirodenii absolut surprinzatoare si in acelasi timp sanatoase . Putem face paine negra,cu secara,cu tarate, cu grau spelta,cu seminte , cu masline ,cu mirodenii…..avem o gama infinita . Eu va propun o reteta de paine cu seminte si faina din grau spelta, imi doresc sa va placa si sa o incercati!
Asa ca sa trecem la treaba si sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- ulei de masline
- 200 ml apa calda
- 300 g faina alba
- 100 g faina din grau spelta
- 20g drojdie proaspata
- o lg.sare
- o lg.zahar
- mix de seminte pt.paine ( fulgi de ovaz, seminte fl.soarelui,in,dovleac,susan etc)
Pentru inceput in apa calduta dizolvam drojdia cu zaharul . In bolul robotului punem ulei de masline si turnam apa cu drojdie , apoi faina alba si cealalta ,sarea si pornim framantarea . Spre final adaugam mixul de seminte si facultati o lingura de unt moale . Framantam in continuare inca 5 min. Dupa , mutam aluatul intr-un vas uns cu ulei ,il acoperim cu folie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul .
Dupa ce a crescut , modelam aluatul si il asezam in forma aleasa , a mea are dimensiunea de 22 cm/14 cm si o lasam iar la dospit in loc caldut. La final o crestam , o ungem cu ou batut si presaram seminte .
Coacem painea 30-40 min in functie de cuptor.
Pofta buna si gatiti cu pasiune ! Va asigur ca este savuroasa !
One thought on : Paine cu seminte
Sănătoasă ,apetisanta!!!