Home / Aperitive / Clafoutis cu legume
12 September, 2017

Clafoutis cu legume

Comments : 1 Posted in : Aperitive, Mancaruri on by : Flory Kitchen

  •     Timp de preparare : 1 h
  •      Pentru : 4-6 pers.

Cand spunem clafoutis , ne gandim fara doar si poate la un desert . De data acesta va propun o varianta sarata a acestui preparat cu specific frantuzesc si anume , un clafoutis cu legume . Putem combina orice legume dorim sau avem la indemana…

O reteta super gustoasa si usor de preparat si in acelasi timp inedita . Mie personal imi este drag acest preparat care primeaza prin simplitate si bun gust !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare ;

  • unt
  • 1 zuchinni
  • 200 g ciuperci
  • 200 g rosii cherry
  • 250 ml lapte
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 100 g parmezan sau cascaval
  • 2-3 lg.pesmet
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 50 g masline

Alegem un vas pentru cuptor pe care il ungem cu unt si il tapetam cu pesmet.

In vasul mixerului adaugam ouale , sarea si laptele si mixam . Dupa care putem adauga faina  si continuam mixarea . In functie de faina , mai putem adauga suplimentar daca  aluatul este prea subtire. .. Adaugam si parmezanul sau cascavalul si aluatul este gata !

In vas asezam dovlecelul taiat bastonase , ciupercile feliate , asezonam gustul cu sare , piper si oregano , apoi turnam aluatul iar deasupra asezam maslinele si dam vasul la cuptor pentru 30 min pana ce se rumeneste frumos .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Clafoutis cu legume

  • Cris
    September 13, 2017 at 6:59 am

    Sănătos și plin de vitamine!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *