12 September, 2017
Clafoutis cu legume

Timp de preparare : 1 h
Pentru : 4-6 pers.
Cand spunem clafoutis , ne gandim fara doar si poate la un desert . De data acesta va propun o varianta sarata a acestui preparat cu specific frantuzesc si anume , un clafoutis cu legume . Putem combina orice legume dorim sau avem la indemana…
O reteta super gustoasa si usor de preparat si in acelasi timp inedita . Mie personal imi este drag acest preparat care primeaza prin simplitate si bun gust !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare ;
- unt
- 1 zuchinni
- 200 g ciuperci
- 200 g rosii cherry
- 250 ml lapte
- 5 oua
- 100 g faina
- 100 g parmezan sau cascaval
- 2-3 lg.pesmet
- sare
- piper
- oregano
- 50 g masline
Alegem un vas pentru cuptor pe care il ungem cu unt si il tapetam cu pesmet.
In vasul mixerului adaugam ouale , sarea si laptele si mixam . Dupa care putem adauga faina si continuam mixarea . In functie de faina , mai putem adauga suplimentar daca aluatul este prea subtire. .. Adaugam si parmezanul sau cascavalul si aluatul este gata !
In vas asezam dovlecelul taiat bastonase , ciupercile feliate , asezonam gustul cu sare , piper si oregano , apoi turnam aluatul iar deasupra asezam maslinele si dam vasul la cuptor pentru 30 min pana ce se rumeneste frumos .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Clafoutis cu legume
Sănătos și plin de vitamine!!!