25 June, 2017
Cartofi cu rozmarin
Comments : 1 Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 1 h
- Pentru : 4-6 persoane
Acest preparat poate constitui atat o gustare calda cat si o garnitura la o friptuta..
Destul de usor si elegant , cred ca va v-a placea cu siguranta !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 10 cartofi noi nu prea mari
- 10 felii de dovlecel
- 10 fasii de dovlecel
- 10 crengute de rozmarin + extra pt.decor
- 3 Lg. de parmezan
- sare si piper
- ulei de masline
- 2 Lg. boabe de piper roz pentru decor
Cartofii noi ii spalam cu o perie sau un burete si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 min.
Intre timp taiem dovlecelul rondele , respectiv fasii . Dupa ce s-au racit cartofii , ii taiem transversal , asezonam cu sare si piper si asamblam cu dovlecelul si fixam cu crenguta de rozmarin .
Asezam cartofii intr-un vas uns cu ulei , presaram deasupra lor parmezanul razuit , mai stopim pentru o tusa finala cu ulei de masline si introducem vasul la cuptor pentru 30 min.
Dupa ce s-au rumenit frumos vom taia rozmarinul care si-a schimbat culoarea la cuptor dar care ne-a oferit o aroma incantatoare , si il vom inlocui cu altul verde . Mai presaram parmezan si boabele de piper roz pentru decor .
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Cartofi cu rozmarin
Super buni!!!