15 June, 2017
Rata cu portocale
Comments : 3 Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 2 ore
- Pentru : 6 persoane
Desi poate suna cam tendentios ” Rata cu portocale“dar este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat…. pentru aceasta reteta eu am ales o garnitura de cartofi noi , pe care sper sa o incercati si voi
Sa prezentam ingredientele …
Pentru rata avem nevoie de :
- o rata de 1.8 kg de preferat bio
- o portocala
- ulei
- sare si piper
- frunze salvie , cimbru si menta proaspete
- amestec condiment pt. vanat
- 150 ml vin alb sec
Pentru garnitura avem nevoie de :
- 1.2 kg cartofi noi
- sare si piper
- cimbru si salvie
- ulei de nuca sau obisnuit
Rata curatata , spalata si uscata cu prosop de hartie , o ungem cu ulei si o asezonam pe exterior si interior cu sare , piper si condimentul de vanat . Punem in interiorul ratei portocala taiata felii si verdeturile dupa care asezam rata in vasul uns ,adaugam 100 ml apa si vinul si introducem la cuptor . Pentru o mai buna gatire puteti acoperi cu folie de aluminiu vasul si descoperiti mai spre final cand este bine patrunsa pentru a se rumeni frumos .
Coacem aprox. 1h 30min in functie de cuptor la 200 grade C
Intre timp pregatim garnitura , spalam cartofii si ii taiem jumatati sau sferturi , ii asezam intr-o tava , ii ungem cu ulei si adaugam mirodeniile . Introducem tava la cuptor pentru 30 min.
Sper sa va placa si sa incercati si voi aceasta reteta!
Gatiti cu pasiune!
3 thoughts on : Rata cu portocale
Savuroasa .Ca de fiecare dată ne surprinzi în mod plăcut.
Foarte gustoasa!
Foarte gustoasa si frageda !