Home / Prajituri/ Torturi / Chec cu cirese
29 May, 2017

Chec cu cirese

Posted in : Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen

   Timp de preparare : 50 min

Pentru : 6 persoane

Pentru ca este sezonul cireselor va propun o reteta usor de pregatit si tocmai buna sa insoteasca  o ceasca de cafea sau ceai servita pe terasa…

Pentru acest chec avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 6 oua de preferat bio
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un zahar vanilat
  • esenta de vanilie sau si rom
  • 3 linguri cacao
  • cateva cirese
  • optional coaja rasa de lamaie

Pentru inceput pregatim o forma in care vom coace checul nostru….eu am ales o forma de tarta cu marginile ondulate dar puteti coace si intr-o forma de chec obisnuita

Incepem prin a separa ouale. In vasul mixerului adaugam albusul cu un praf de sare si mixam . Cand albusul este pe jumatate batut adaugam zaharul usor si continuam mixarea pana albusul este perfect batut . Apoi adaugam galbenusul pe care l-am amestecat cu uleiul si esentele , iar la sfarsit faina si incorporam bine . Spalam  , uscam ciresele ,dupa care le scoatm samburii..

Tapetam tava cu hartie de copt putin unsa si turnam 1/3 din compozitie , in compozitia ramasa adaugam cacaoa si cu o lingura punem din loc in loc aluatul cu cacao si marmoram cu ajutorul unei scobitori . Pe margine introducem din loc in loc cate o cireasa .

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem  30 min in functie de cuptor.

Gatiti cu pasiune!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *