29 May, 2017
Chec cu cirese
Posted in : Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen
Timp de preparare : 50 min
Pentru : 6 persoane
Pentru ca este sezonul cireselor va propun o reteta usor de pregatit si tocmai buna sa insoteasca o ceasca de cafea sau ceai servita pe terasa…
Pentru acest chec avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 6 oua de preferat bio
- 7 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 7 linguri faina
- un zahar vanilat
- esenta de vanilie sau si rom
- 3 linguri cacao
- cateva cirese
- optional coaja rasa de lamaie
Pentru inceput pregatim o forma in care vom coace checul nostru….eu am ales o forma de tarta cu marginile ondulate dar puteti coace si intr-o forma de chec obisnuita
Incepem prin a separa ouale. In vasul mixerului adaugam albusul cu un praf de sare si mixam . Cand albusul este pe jumatate batut adaugam zaharul usor si continuam mixarea pana albusul este perfect batut . Apoi adaugam galbenusul pe care l-am amestecat cu uleiul si esentele , iar la sfarsit faina si incorporam bine . Spalam , uscam ciresele ,dupa care le scoatm samburii..
Tapetam tava cu hartie de copt putin unsa si turnam 1/3 din compozitie , in compozitia ramasa adaugam cacaoa si cu o lingura punem din loc in loc aluatul cu cacao si marmoram cu ajutorul unei scobitori . Pe margine introducem din loc in loc cate o cireasa .
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30 min in functie de cuptor.
Gatiti cu pasiune!