Home / Retete provencale / Coq au vin
26 May, 2017

Coq au vin

Comments : 1 Posted in : Retete provencale on by : Flory Kitchen

  • Timp de gatire : 1 ora
  • Pentru : 6 portii

O reteta frantuzeasca absolut delicioasa care cu siguranta va v-a incanta papilele gustative…..

Indicata  in orice anotimp si extrem de usor de pregatit . Aroma Frantei intr-o farfurie !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare….

  •  1 cocos fraged pt.gatit de preferat crescut bio ( cca. 1,5 kg )
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 350 g ciuperci champignon preferabil mici
  • 100 g bacon taiat cubulte
  • 600 ml vin rosu demisec
  • 4-5 rosii sau o conserva rosii decojite
  • sare , piper
  • ulei pt.gatit
  • 1 linguria boia dulce
  • patrunjel verde

Spalam cocosul sub jet de apa rece , il  uscam cu prosop de hartie si il transam . Il asezonam cu sare , piper si boia .

Decojim ceapa si usturoiul si le tocam marunt , morcovii ii curatam si ii taiem cubulete . Intr-o cratita adaugam uleiul , apoi carnea si o rumenim pe toate partile , cand este petrunsa si a capatat o crusta frumoasa o scoatem intr-un catron sa s odihneasca . In uleiul ramas adaugam baconul taiat cuburi , ceapa , morcovul si usturoiul si le calim . Apoi punem si ciupercile si amestecam bine .

Adaugam apoi carnea de cocos peste celelalte ingrediente , rosiile taiate mari si vinul . Mai adaugam sare si piper daca este necesar , acoprim vasul si lasam sa se gateasca pana ce carnea bine facuta .

Sevim cu bagheta proaspata si patrunjelul proaspat.

Pofta buna ! pana la reteta urmatoare , nu uitati, Gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Coq au vin

  • cris
    May 27, 2017 at 8:22 pm

    Mă surprinzi .Delicios !!!

Leave a Reply to cris Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *