24 May, 2017
Ratatouille la cuptor
Comments : 1 Posted in : Retete provencale on by : Flory Kitchen
Pentru ca este sezonul legumelor care abunda de prospetime ,va propun o reteta in stil provencale si anume , Ratatouille la cuptor cu ierburi de provence! Este o reteta simpla si foarte gustoasa , asemeni unei tocanite dar mult mai rafinata!
Sa trecem la prezentarea ingredientelor….
- 3 ardei grasi de diverse culori
- 500 de rosii cherry
- 1 dovlecel galben
- 2 zuchinnii sau dovlecei obisnuiti
- 2 vinete medii
- 500 ml sos de rosii
- ulei de masline
- crengute proaspete de cimbru,salvie si rozmarin
- sare,piper,oregano uscat-dupa gust
- 150 g masline verzi
Acum modul de preparare:
Preincalzim cuptorul la 170 grade C si alegem un vas incapator pentru reteta noastra.
Spalam legumele si le curatam,apoi taiem cuburi de marime potrivita ardeii,vinetele si dovlecii.
Ungem cu ulei vasul pentru cuptor , turnam 1/2 din sosul de rosii , asezonam cu sare si piper si asezam legumele alternativ.
Apoi taiem rosiile jumatati sau sferturi si le asezam peste celelalte legume stropim cu ulei de masline , adaugam restul de sos de rosii , maslinele si asezonam cu sare , piper si ierburile de provence maruntite.
Introducem vasul la cuptor pentru aproximativ 60 min.in functie de cuptor la 180-200 grade C.
Savurati cu placere !
Nu uitati , Gatiti cu pasiune!
One thought on : Ratatouille la cuptor
O gospodina foarte priceputa!La cat mai multe retete apetisante!