26 May, 2017
Coq au vin
Comments : 1 Posted in : Retete provencale on by : Flory Kitchen
- Timp de gatire : 1 ora
- Pentru : 6 portii
O reteta frantuzeasca absolut delicioasa care cu siguranta va v-a incanta papilele gustative…..
Indicata in orice anotimp si extrem de usor de pregatit . Aroma Frantei intr-o farfurie !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare….
- 1 cocos fraged pt.gatit de preferat crescut bio ( cca. 1,5 kg )
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 morcovi
- 350 g ciuperci champignon preferabil mici
- 100 g bacon taiat cubulte
- 600 ml vin rosu demisec
- 4-5 rosii sau o conserva rosii decojite
- sare , piper
- ulei pt.gatit
- 1 linguria boia dulce
- patrunjel verde
Spalam cocosul sub jet de apa rece , il uscam cu prosop de hartie si il transam . Il asezonam cu sare , piper si boia .
Decojim ceapa si usturoiul si le tocam marunt , morcovii ii curatam si ii taiem cubulete . Intr-o cratita adaugam uleiul , apoi carnea si o rumenim pe toate partile , cand este petrunsa si a capatat o crusta frumoasa o scoatem intr-un catron sa s odihneasca . In uleiul ramas adaugam baconul taiat cuburi , ceapa , morcovul si usturoiul si le calim . Apoi punem si ciupercile si amestecam bine .
Adaugam apoi carnea de cocos peste celelalte ingrediente , rosiile taiate mari si vinul . Mai adaugam sare si piper daca este necesar , acoprim vasul si lasam sa se gateasca pana ce carnea bine facuta .
Sevim cu bagheta proaspata si patrunjelul proaspat.
Pofta buna ! pana la reteta urmatoare , nu uitati, Gatiti cu pasiune !
One thought on : Coq au vin
Mă surprinzi .Delicios !!!