Home / Supe/ciorbe / Ciorba a la’grec
10 October, 2017

Ciorba a la’grec

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 1 h
  •    Pentru : 10 pers.

Aceasta ciorba delicioasa este des intalnita pe mesele romanilor. Bucataria greceasca ,dupa cea turceasca , este socotita cu precadere una destul de sanataoasa si gustoasa . Termenul “a la grec” este atribuit preparatelor drese cu ou si smantana , acrite cu lamaie si desigur nelipsitul ulei de masline, care se fac remarcate prin cremozitate si finete in acelasi timp…gust fin si bogat…Imi doresc sa incercati aceasta reteta atat de populara si sa va fie de folos !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • piept de pui
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac sau patrunjel
  • 1 ardei gras
  • o radacina mica de telina
  • o tija telina apio
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 galbenusuri
  • 50 g orez
  • zeama unei lamai
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Pentru inceput spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare , il spuman si il fierbem pana ce este suficient patruns… Apoi ne ocupam de zarzavaturi ..pe care le curatam, spalam si le taiem .Intr-o oala calim legumele taiate in putin ulei si adaugam apa sau supa in care am fiert carnea si lasam 10 – 15 min legumele sa fiarba . Cand este fiert pieptul de pui il scoatem pe un tocator , il sasam putin sa se racoreasca si il taiem fasii , dupa care il adaugam in supa cu legumele . Adaugam apoi si orezul si mai lasam totul sa fiarba 5-10 min  . Mai adaugam lichid daca este necesar, trebuie sa avem o ciorba potrivit de groasa .

Amestecam intr-un bol smantana cu galbenusurile , zeama de lamaie , sare si piper. Scoatem separat 2-3 polonice de zeama din ciorba si o temperam dupa care amestecam cu smantana si adaugam amestecul peste restul de ciorba . Adaugam patrunjelul taiat fin , potrivim gustul si ciorba noastra a la’grec este gata !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *