7 July, 2017
Tort cu crema de zahar ars
Comments : 1 Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen
Acest tort este unul foarte simplu , aromat si gustos … Sper sa va placa si vi-l recomand cu drag !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
Pentru crema de zahar ars avem nevoie de :
- 1 l lapte
- 10 oua
- 250 g zahar pt. compozitie
- 250 g zahar pt. caramelizarea vasului
- 2 lg. esenta de vanilie
- 2 lg.esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie
Pentru blat avem nevoie de :
- 4 oua
- 4 lg. zahar
- 4 lg. faina
- 4 lg. ulei
- 1 zahar vanilat
Incepem cu crema de zahar…Intr-un bol mixam ouale intregi cu 250 g zahar , apoi adaugam laptele , esenta si coaja de lamaie . In vasul pe care l-am ales pentru a coace (eu am ales o forma cu diametrul de 28 cm) , punem celelalte 250 g de zahar si lasam sa se topeasca fara a amesteca . Dupa care rotim vasul pentru a repartiza uniform caramelul. Apoi turnam compozitia peste caramel , punem forma intr-o tava in care adaugam apa si dam la cuptor pentru 30 min.
Intre timp pregatim blatul , separam ouale , iar albusul il mixam cu zaharul , galbenusul il amestecam cu uleiul si il incorporam peste spuma de albus apoi adugam faina cernuta . Aceasta compozitie o turnam peste crema de zahar si continuam coacerea inca 20 – 30 min. in functie de cuptor. Rasturnam tortul pe un platou , il lasam sa se racesca si putem servi…
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Tort cu crema de zahar ars
Un tort extrem de bun si arata apetisant.